Referenties

Referenties

 

"Tijdens mijn opleiding als trainer ben ik bij Judith geweest ter ondersteuning van mijn eigen leerproces. We hebben tijdens de paardencoaching met kernkwadranten gewerkt. Zeer verhelderend om dit te doen met de pionnen die ik zelf moest neerzetten in de buitenruimte. Billy gaf duidelijk aan wat er bij mij speelde, dit had ik niet verwacht! Het heeft mij vooral geholpen om in te zien hoe ik omga met collega`s die 'in mijn allergie zitten'. Ik kan nu meer plaatsen wat er precies bij mij getriggerd wordt en hoe ik daar op een andere manier mee om kan gaan. Waardevol en ik kon er direct in de praktijk iets mee!"

 

"Ik vond de workshop communicatie erg interessant en op een plezierige manier gegeven. Ik ga ook zeker alle gegeven handvaten oefenen in mijn functie. Ik weet dat dit mij zeker gaat helpen, om de door mij gewenste doelen te gaan bereiken."

"Judith heeft een hele open houding, die mij snel op mijn gemak heeft gesteld, ik voel me vertrouwd en weet dat alles tussen ons blijft.
Zij weet ook goed in te spelen op wat ik op dat moment kan en nodig heb. We hebben met verschillende werkvormen gewerkt die mij meer inzicht hebben gegeven in mijzelf. Ik kan inmiddels zeggen dat ik echt gegroeid ben in hoe ik naar mezelf kijk en naar anderen. Dit heeft me geholpen om meer rust te creëren voor mezelf en op mijn werk meer in gesprek te gaan met mijn collega`s."

"Ik heb aan de workshop communicatie tussen de paarden erg veel gehad. Deze dag heeft veel met mij gedaan.
Ik heb kunnen ervaren over welk effect ik op anderen heb, hierdoor ben ik gaan kijken naar hoe ik dingen beter kan overbrengen.
Ik vond het een leuke, waardevolle dag!"

"Mijn eigen plekje innemen, dat is wel een item waar ik zeker nog aan moet en heb te werken. Toen op een bijeenkomst van mijn werk mij werd verteld niet te veel te reflecteren en daarin te blijven hangen, moest ik direct aan jou denken. Wat een impact weer. Dankzij jou kan ik begrijpen wat mij daar verteld is."

 

Woensdagochtend…… ik ben wat gespannen. Ik krijg vandaag paardencoaching van Judith, heb er echt zin in….maar ben hartstikke bang voor paarden, dus heb nog wel wat te overwinnen. Besloten om het allemaal gewoon te laten gebeuren. Judith stelt mij gerust dat het een heel lief paard is, dus ik stap moedig de bak in. Zelf voel ik dat mijn spanningsboog heel hoog is, ik voel mij (nog) onzeker alleen in de bak met het paard. Wat blijkt….dat straalde ik ook uit. Het paard liep als het ware over mij heen, had geen respect voor mijn eigen ruimte. Judith vroeg mij of ik dat herkende, hoe voelde dit voor mij. Ik moet proberen los te laten, dat is iets wat heel moeilijk is voor mij.  Telkens als ik weer teveel aan het denken was, dus teveel in mijn hoofd zat, werd het paard onrustig……ging kauwen, happen naar zijn zij, kwam naar mij toe lopen en begon een beetje te knabbelen bij mijn schouder……ik geef hem geen duidelijkheid! Mijn gevoel en mijn gedachten liggen niet op een lijn. Judith vraagt mij of ik dit herken? En dat klopt volledig…..ik zit altijd teveel in mijn hoofd. Ik kan heel goed over dingen praten, maar praat dan zonder mijn gevoel daarbij in te schakelen. Lichamelijk ondervind ik hierdoor ook veel klachten sinds een aantal maanden.

Ik krijg de opdracht om rondjes te gaan lopen door de bak en alleen maar aandacht te besteden aan mijn ademhaling. Dit had direct positieve uitwerking op het paard, hij liep op een rustig tempo met mij mee, totdat ik weer in mijn hoofd zat en was ik hem direct weer kwijt. De wisselwerking tussen mij en het paard was heel bijzonder, ik werd er emotioneel van en juist op die momenten, de momenten dat ik echt mijn gevoel liet stromen kwam hij bij mij staan, heel rustig en bood mij zijn steun aan. Hoe meer ik losliet, de rustiger werd het paard.Anderhalf uur heb ik samen met het paard in de bak gelopen/gestaan. Hij heeft mij echt een spiegel voorgehouden, Judith heeft mij daardoor echt duidelijk kunnen maken wat hij laat zien op basis van mijn handelingen. Het was zeer bijzonder! Dus zelfs als je bang bent voor paarden, is paardencoaching zeker eenoptie. Alles valt en staat met hoe jij zelf handelt en wat je uitstraalt. Dankjewel Judith! Ik kom graag nog eens terug voor een vervolgsessie!

Ik heb helemaal niets met paarden, maar was wel benieuwd wat een paardencoach inhoudt en wat het met me doet. Ik zit door een burn-out behoorlijk met mezelf in de knoop en was benieuwd of paardencoaching ook iets voor mij zou zijn.
Ik stap de paddock in en de pony komt meteen naar me toe en begint aan mijn handen te likken en later in de sessie ook zachtjes te bijten net of ze me uit de knoop wilt trekken. Soms was de pony me weer even helemaal kwijt, ik merkte dat dat kwam doordat ik mijn gevoel weer afsloot en in mijn hoofd ging zitten. Ook was ze af en toe behoorlijk gefrustreerd, dit herkende ik zeker in mijn eigen dagelijkse leven.
Judith vertelde mij wat de pony liet zien, hier kon ik ook wat mee. Het gevoel wat ik had met haar en wat ze met me deed werkt nog een hele tijd na. Ik vond het een hele speciale en bijzondere ervaring.