Over ons

Over ons

De coach - Judith Smits

Mijn passie voor paarden inzetten tijdens mijn werk, dat leek een utopie!
Naast mijn werk als docent didactiek en trainer van verschillende opleidingen op het gebied van communicatieve en vakinhoudelijke vaardigheden heb ik de stap gezet om het werk dat ik normaal gesproken binnen vier muren doe, ook naar buiten te halen.
De aanvulling van een paardencoachopleiding en diverse waardevolle workshops bracht dat het begeleiden van sessies met de inzet van paarden nu ook een mooi onderdeel van mijn werk is geworden.

Mijn motto is: Word de beste versie van jezelf!
Voor iedereen zal dit iets anders inhouden, want geen mens is gelijk.
Juist die verschillen maken ons interessant. Ik houd altijd een nieuwsgierige blik naar buiten (en naar binnen), want alleen zo kan ik iemand begeleiden in de zoektocht naar zelfinzicht, ontspanning, talent, grenzen stellen, werken in een team.
Een bijdrage leveren aan de professionele en/of persoonlijke ontwikkeling van anderen, mensen echt naar zichzelf en naar zijn of haar teamleden leren kijken, daar krijg ik energie van!

De coachsessies vinden plaats op stal Brandenburg, in de bossen van Lage Vuursche. Een prachtige omgeving!

Opleidingen:

  • post-HBO Personeelsmanagement
  • post-HBO Loopbaancoaching
  • Opleiding tot didactisch coach
  • Basisopleiding paardencoaching
  • Gecertificeerd DISC Workplace trainer
  • Omgaan met rouw en verlies
  • Teamcoaching met paarden

Samenwerken:

Ik neem regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten, zowel binnen mijn netwerk van paardencoaches als binnen het bedrijfsleven. Dit helpt mij om professioneel te blijven groeien en altijd ruimte te laten voor verbetering. Uit dit netwerk zijn mooie samenwerkingen ontstaan met onder andere Kiki Welling van CoachedByHorses in Putten.

De coach - Billy

De Paardenfactor maakt op eigen locatie gebruik van coach Billy. Billy is een Tinker merrie. De Tinker, ook wel Irish Cob genoemd, is van oorsprong een paard dat door zigeuners uit Ierland werd gebruikt om hun woonwagens te trekken. De Tinker is een koudbloed, wat zich kenmerkt door het rustige, over het algemeen goedmoedige maar vaak ook eigenwijze karakter. Billy is vanuit Ierland naar Nederland gekomen toen ze 5 jaar oud was. Ze heeft snel haar draai gevonden en is een stabiele factor in de groep. Tijdens coachsessies is Billy een geweldige spiegel, ze voelt feilloos aan waar de schoen wringt en zal je ruimte geven als je dat nodig hebt. Ze is rustig en geeft veel vertrouwen als je deel uit gaat maken van haar kudde.

1
Billy tijdens coachsessie
2
Billy neus
0
Billy hoofdstel in
0
Billy zijkant