Over ons

Over ons

De coach - Judith Smits

Mijn passie voor paarden inzetten tijdens mijn werk, dat leek een utopie!
Naast mijn werk als docent didactiek en trainer van verschillende opleidingen op het gebied van communicatieve en vakinhoudelijke vaardigheden heb ik de stap gezet om het werk dat ik normaal gesproken binnen vier muren doe, ook naar buiten te halen.
De aanvulling van een paardencoachopleiding en diverse waardevolle workshops bracht dat het begeleiden van sessies met de inzet van paarden nu ook een mooi onderdeel van mijn werk is geworden.

Mijn motto is: Word de beste versie van jezelf!
Voor iedereen zal dit iets anders inhouden, want geen mens is gelijk.
Juist die verschillen maken ons interessant. Ik houd altijd een nieuwsgierige blik naar buiten (en naar binnen), want alleen zo kan ik iemand begeleiden in de zoektocht naar zelfinzicht, ontspanning, talent, grenzen stellen, werken in een team.
Een bijdrage leveren aan de professionele en/of persoonlijke ontwikkeling van anderen, mensen echt naar zichzelf en naar zijn of haar teamleden leren kijken, daar krijg ik energie van!

De coachsessies vinden plaats in Maartensdijk, net buiten stad Utrecht.

Opleidingen:

 • Post-HBO Personeelsmanagement
 • Post-HBO Loopbaancoaching
 • Gecertificeerd DISC Workplace trainer
 • NLP Practioner (voltooid medio januari 2023)
 • Opleiding docent didactiek
 • Basisopleiding paardencoaching
 • Bijscholing ADHD coach
 • Bijscholing cognitief coachen met paarden
 • Bijscholing omgaan met rouw en verlies
 • Bijscholing teamcoaching met paarden
 • Bijscholing paardencoaching en trauma

Samenwerken:

Ik neem regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten, zowel binnen mijn netwerk van (paarden-)coaches als binnen het bedrijfsleven. Dit helpt mij om professioneel te groeien, geprikkeld te worden en altijd ruimte te laten voor verbetering.

De paarden

De Paardenfactor maakt op eigen locatie gebruik van verschillende paarden.

Rowyn is een prachtige voskleurige Ierse merrie, een Irish cob (tinker). Ze is erg zachtaardig en gevoelig. Ze spiegelt duidelijk en geeft je een heel veilig en vertrouwd gevoel.

(Black) Magic is een Friese merrie. Dit ras staat bekend om zijn nuchterheid, vriendelijkheid en gezond verstand. Tijdens coachsessies is Magic een geweldige spiegel, ze voelt feilloos aan waar de schoen wringt en zal je ruimte geven als je dat nodig hebt. Ze is gevoelig, rustig en geeft veel vertrouwen als je deel uit gaat maken van haar kudde.

Levi is een Irish cob ruin. Dit ras komt oorspronkelijk uit Ierland en staat bekend om het koele, rustige, maar ook eigenwijze karakter. Levi is in 2018 in Zuid-Limburg geboren en heeft nog even de tijd om lekker op te groeien. Levi vindt het heel erg leuk om met mensen bezig te zijn en geniet van alle aandacht! Hij is nog te jong om veel mee te doen met de coachsessies, maar soms mag hij even helpen.

0
Rowyn
2
Black Magic
0
Levi